Νέο ωράριο προωθεί η κυβέρνηση για τα μπαρ, εστιατόρια και γενικά τον χώρο μαζικής εστιάσης, στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με το News24/7 κύκλοι του υπουργείου Ανάπτυξης έχουν πληροφορήσει εκπροσώπους του κλάδου ότι πιθανότατα από τη Δευτέρα θα ισχύει νέο ωράριο, 07:00 – 23:00.

Πρόθεση του υπουργείου είναι το νέο ωράριο να ισχύσει έως και την εβδομάδα μετά το Δεκαπενταύγουστο όμως η επιδημιολογική πορεία θα δείξει εάν θα παραταθεί τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του μήνα. Ένα πρώτο «καμπανάκι» ήταν και η ακύρωση της συναυλίας του Αντώνη Ρέμου στην Ρόδο το βράδυ της Παρασκευής.

Εκπρόσωποι του κλάδου ανέφεραν στο News24/7 ότι μία τέτοια εξέλιξη θα ήταν καταστροφική και κυρίως για τα μπαρ και τα κλαμπ που τα περισσότερα ανοίγουν μετά τα μεσάνυχτα. Όπως σημείωσαν ο κλάδος έχει πληγεί ιδιαίτερα το φετινό καλοκαίρι με την πτώση του τζίρου να είναι της τάξης του 50% στο σύνολο των καταστημάτων. Παράλληλα δεν έκρυψαν την ανησυχία τους για το πως θα εφαρμοστεί το μέτρο από την στιγμή που την ευθύνη για την τήρηση του θα την έχει η επιχείρηση.