Αποσύρεται η τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση ίση με την καταβολή μηνιαίου βασικού μισθού στο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ, ως αναγνώριση στην προσφορά τους στην καταπολέμηση της πανδημίας.

Η τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο Χρήστος Σπίρτζης ξεσήκωσε αντιδράσεις για το άστοχο timing, καθώς κατατέθηκε ένα 24ωρο μετά τις καταγγελίες του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την καταστολή και την αστυνομική αυθαιρεσία κατά την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Αλλά και επί της ουσίας η πρόταση κατακρίθηκε διότι δεν είχε καθολικό χαρακτήρα και ζητούσε επίδομα μόνο για τους αστυνομικούς, χωρίς να συμπεριλαμβάνει εργαζομένους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της πανδημίας, όπως οι γιατροί, οι υγειονομικοί, οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ και τόσοι άλλοι.

Το ζήτημα, αν και δεν ήταν στην ημερήσια διάταξη, απασχόλησε την Τρίτη το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία που συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη.

Πολλά ήταν τα μέλη του Π.Σ. που άσκησαν έντονη κριτική στην τροπολογία, όπως οι Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νίκος Βούτσης, Πάνος Σκουρλέτης, Θοδωρής Δρίτσας, Νίκος Φίλης, Δημήτρης Βίτσας.

Σε συνεδρίαση του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που έγινε αμέσως μετά αποφασίστηκε η απόσυρση της επίμαχης τροπολογίας.

«Έπειτα από δίκαιες διαμαρτυρίες μελών συνδικαλιστικών οργανώσεων και κοινωνικών φορέων (ιατρών, νοσηλευτών, εργαζόμενων στην καθαριότητα και στους ΟΤΑ, λιμενικών, πυροσβεστών, κλπ) ότι δεν έχουν κατατεθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αντίστοιχες τροπολογίες για έκτακτο βοήθημα ενός μισθού και παρότι η κυβέρνηση στην συνεδρίαση της Επιτροπής δεν έκανε αποδεκτές τις τροπολογίες μας, εισηγήθηκα στο προεδρείο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία την απόσυρση της τροπολογίας και την επανυποβολή της, συμπληρωμένη με τους εργαζόμενους που δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης, στο επόμενο Σχέδιο Νόμου» αναφέρει ο τομεάρχης Προστασίας Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης.

Όπως επισημαίνει, η εισήγηση εγκρίθηκε ομόφωνα από το προεδρείο της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ έπειτα από αναλυτική συζήτηση.