Απολύθηκε συνδικαλιστής που είχε διαμαρτυρηθεί για ελλιπή μέτρα προστασίας

Posted on 16 Σεπτεμβρίου, 2020, 3:37 μμ
2 secs

Η συνδικαλιστική παράταξη «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ» καταγγέλλει την εταιρεία «ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ» για «παράνομη, εκδικητική και συνεπώς καταχρηστική απόλυση εργαζόμενου-συνδικαλιστικού στελέχους, με αφορμή την άσκηση νόμιμων δικαιωμάτων του, για τα οποία είχε προσφύγει και στην Επιθεώρηση Εργασίας».

Σύμφωνα με την καταγγελία, πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο που την περασμένη εβδομάδα είχε πέσει θύμα βιαιοπραγίας προϊσταμένου, όταν ζήτησε η θερμομέτρηση του προσωπικού στην είσοδο και η καταγραφή των δεδομένων να γίνεται από επαγγελματίες υγείας, που δεσμεύονται από το ιατρικό απόρρητο, και όχι από αναρμόδια με το αντικείμενο πρόσωπα (security, υπαλλήλους, κ.λ.π).

Κι αυτό διότι σε μια σειρά εργασιακούς χώρους, οι «διαρροές» δεδομένων καθημερινών καταγραφών των θερμοκρασιών των εργαζομένων, συνιστούν υπαρκτό γεγονός, και συνάδελφοί μας με απλές ιώσεις γίνονται αποδέκτες είτε αστειοτήτων και φαινομένων mobbing, είτε καχύποπτης αντιμετώπισης άλλων συναδέλφων τους.

Οι εργαζόμενοι και οι συνδκαλιστές καλούν την εταιρεία να ανακαλέσει άμεσα την παράνομη και καταχρηστική απόλυσή του εργαζόμενου και να επανέλθει στο δρόμο της νομιμότητας.

Η ανακοίνωση καταλήγει ως εξής:

«Με τη ευκαιρία, με αφορμή και το περιστατικό βιαιοπραγίας από προϊστάμενό της που οδήγησε στην απόλυση του εργαζόμενου-θύματος, ρωτάμε δημόσια τη διοίκηση της εταιρείας: Γνωρίζει αν ανάλογα περιστατικά επιθετικής συμπεριφοράς έχουν εκδηλωθεί σε καταστήματά της και σε βάρος καταναλωτών; Έχει υπόψη της περιστατικά απειλών, εκβιασμού αυτόφωρης διαδικασίας και εξαναγκασμού πελατών της να αποδεχτούν την πληρωμή «προστίμου» αρκετών δεκάδων ευρώ για ευτελούς αξίας μικροκλοπές (0.50€, 0.70€, κ.λ.π) ή και ξεχασμένα σε καρότσια πελατών προϊόντα; Ποιος εισπράττει αυτά τα πρόστιμα και σε ποια φορολογικά βιβλία δηλώνονται;

Υ.Γ. Για την εργοδοτικής κατεύθυνσης πλειοψηφία του επιχειρησιακού σωματείου δεν θα κάνουμε κανένα απολύτως σχολιασμό…ούτως ή άλλως «γαργάρα» έχουν κάνει όλες τις περιπτώσεις εργοδοτικής αυθαιρεσίας στα ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ.»

...