Αποκατάσταση και επαναλειτουργία του κτιρίου Γκίνη αποφάσισε η Σύγκλητος του ΕΜΠ

Posted on 01 Ιουνίου, 2020, 6:54 μμ
0 secs

Με ομόφωνη απόφαση, η Σύγκλητος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου αποφάσισε να προχωρήσει στην αποκατάσταση και επαναλειτουργία του κτιρίου Γκίνη, στο πλαίσιο της γενικότερης ανάδειξης του συγκροτήματος Πατησίων.

«Η επαναλειτουργία του κτιρίου Γκίνη στοχεύει στην πολύπλευρη ανάπτυξη εκπαιδευτικών, ερευνητικών και πολιτισμικών δραστηριοτήτων και στην ανάδειξή του ως πολύμορφου κέντρου, ανοιχτού στο σύνολο της πολυτεχνειακής κοινότητας και ευρύτερα της κοινωνίας», δήλωσε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρύτανης του ΕΜΠ, Ανδρέας Μπουντουβής.

Το πώς θα επαναλειτουργήσει το κτίριο, είναι προς το παρόν αντικείμενο συζήτησης εντός της πολυτεχνειακής κοινότητας. Ως βάση για τη συζήτηση αυτή, όπως ανέφερε ο κ. Μπουντουβής, προτείνεται η ίδρυση ενός κόμβου ερευνών για τη στρατηγική αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών που αφορούν στις επιστήμες του μηχανικού σε θέματα Υγείας, Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Φυσικών Καταστροφών, σε συνδυασμό με ένα συνεδριακό κέντρο «τεχνών και επιστημών» και ένα σύγχρονο μουσείο τεχνολογίας με εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

«Η πολυδιάστατη αυτή ενεργοποίηση φιλοδοξεί να αποδώσει ένα κέντρο διεπιστημονικής συνάντησης διεθνούς εμβέλειας, ανοίγοντας ταυτόχρονα μια δίοδο επικοινωνίας με όλες τις βαθμίδες της παιδείας», επεσήμανε ο πρύτανης.

Όσο για τον σχεδιασμό και τις μελέτες που είναι απαραίτητες για την υλοποίηση του έργου, αυτές θα γίνουν με ευθύνη των μελών του ΕΜΠ και θα χρηματοδοτηθούν με εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους.

...