Απάντηση του του Ευκ. Τσακαλώτου, Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και Συντονιστή Οικονομικού Κύκλου, στον Χρήστο Σταϊκούρα που σε ανακοίνωσή του μίλησε για «ψεύδη του κ. Τσίπρα για την οικονομία»:

«Κύριε Σταϊκούρα,

Όταν προσπαθείτε να απαντήσετε στον Αλέξη Τσίπρα με 7 σημεία και το πρώτο σημείο είναι περίπου ότι «κακώς σας κατηγορούμε για το ότι η πρόβλεψη είναι ότι θα έχουμε την 6η χειρότερη επίδοση στην Ευρώπη γιατί πριν λίγο καιρό είχαμε την χειρότερη πρόβλεψη και άρα βελτιωνόμαστε» καταλαβαίνετε ότι καθιστάτε δύσκολο για κάποιον να πάρει οποιοδήποτε επιχείρημά σας στα σοβαρά;

Ο κ. Σταϊκούρας δεν είναι ισχυρότερος στο έδαφος της λογικής από ό,τι στο κομμάτι της στατιστικής.

Το επιχείρημα του σε σχέση με την επιστρεπτέα προκαταβολή φαίνεται να είναι  «Εάν πάρετε κάτι, πρέπει να είναι πολύ χρήσιμο»

Προσπαθήστε να το πείτε αυτό στις χιλιάδες αγοραστές μικροεφαρμογών κουζίνας από το τηλεμάρκετινγκ – πέντε τρόποι για να κόψετε ένα κρεμμύδι!  – που πίστευαν ότι θα τους μετέτρεπε σε Λεωνίδα Κουτσόπουλο και ο κρεμμυδοκόφτης τους εγκατέλειψε μετά από μία προσπάθεια να τον χρησιμοποιήσουν και πέντε να τον καθαρίσουν

Και καλά στο τηλεμάρκετινγκ έχεις και επιλογή να μην αγοράσεις. Με τα μέτρα της κυβέρνησης δεν έχουν καμία εναλλακτική επιλογή.

Οι επιχειρηματίες  αυτό που χρειάζονται σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς είναι μη επιστρεπτέα ενίσχυση όχι δανεικά. Και οι εργαζόμενοι χρειάζονται πλήρη κάλυψη του μισθού τους. Και όπως παραδέχθηκε και ο πρωθυπουργός  έχετε και 37 δισ. για να το κάνετε.»