Αντικομμουνιστικό κήρυγμα Μητροπολίτη Κονίτσης: «Το ΚΚΕ πάλι βεβήλωσε τον ιερό αυτόν τόπο» (Video)

Posted on 02 Σεπτεμβρίου, 2020, 2:44 μμ
7 secs

Σε ένα ρεσιτάλ ωμού και πρωτόγονου αντικομμουνισμού από τα χρόνια του μετεμφυλιακού κράτους, με αφορμή μερικές αφίσες του ΚΚΕ προχώρησε την περασμένη Κυριακή, στον ιερό ναό της Βούρμπιανης Ιωαννίνων, ο Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης Ανδρέας.

Συγκεκριμένα, τον μητροπολίτη φαίνεται ότι ενόχλησε μια αφίσα και ένα διήμερο εκδηλώσεων του ΚΚΕ για το ΔΣΕ και τη διάσωση των παιδιών που δεν κατέληξαν στις παιδουπόλεις της Φρ(ειδερ)ίκης, αλλά είχαν την τύχη να μεγαλώσουν και να σπουδάσουν στις σοσιαλιστικές χώρες που τα φιλοξένησαν και τους έδωσαν όλα τα εφόδια να προχωρήσουν στη ζωή τους και να γίνουν επιστήμονες.

Στον αντικομμουνιστικό του λόγο, ο Μητροπολίτης Κονίτσης πρόλαβε μέσα σε μόλις σε δυο λεπτά να εκστομίσει μια σειρά απαράδεκτα ακροδεξιά κλισέ.

Ότι το ΚΚΕ βεβήλωσε τον χώρο με τις αφίσες για τις εκδηλώσεις, στο Μουσείο του ΔΣΕ στην Κόνιτσα.

Ότι γέμισαν τον χώρο με επιγραφές οι… «κουφιοκεφαλάκηδες νεαροί του ΚΚΕ», αλλά «δόξα τω Θεώ”, “αποκαταστάθηκε η τάξη”», γιατί «εδώ αγρυπνούμε», καθώς γράφτηκαν εθνικά συνθήματα πάνω σε αυτά του ΚΚΕ.

Επίσης, η Ελλάδα θα ζήσει και θα μεγαλουργήσει, και ότι αυτοί (δηλ οι… εθνικόφρονες) θα συνεχίσουν το μνημόσυνο για τη νίκη του Εθνικού Στρατού (με τις βόμβες Ναπάλμ των ΗΠΑ) στον Γράμμο.

«Το ΚΚΕ πάλι βεβήλωσε τον ιερό αυτόν τόπο. Πριν από λίγες ημέρες, κάποια μέλη του κόμματος αυτού, σε αφίσες έγραφαν “Διήμερο Εκδηλώσεων Τιμής στο Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας. Σάββατο 22 Αυγούστου και ώρα 8 μμ, πολιτική εκδήλωση στον προαύλιο χώρο του μουσείου του ΔΣΕ στη Θεοτόκο Κόνιτσας, με θέμα: ‘Η διάσωση των παιδιών από το Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας και η συμβολή των Σοσιαλιστικών χωρών’. Κυριακή 23 Αυγούστου, Ιστορικός Περίπατος στο Νοσοκομείο του ΔΣΕ’’. Και πέραν αυτού είχαν γεμίσει τον τόπο με επιγραφές κομμουνιστικές αλλά, δόξα τω Θεώ, η τάξις επανήλθε. Εδώ αγρυπνούμε, να ξέρετε. Ερχόμενοι προς την Βούρμπιανη, είδατε κατά τόπους επιγραφές με εθνικό περιεχόμενο επάνω σε αυτά που είχαν γράψει οι κουφιοκεφαλάκηδες νεαροί του ΚΚΕ. Κι έτσι μπορούμε να πούμε ότι η Ελλάδα είτε το θέλουν είτε δεν το θέλουν θα ζήσει και θα μεγαλουργήσει! […] Θα συνεχίσουμε να τελούμε το μνημόσυνο, που απαξιώνει και δεν τιμά η πολιτεία, να καταθέτουμε ένα απέριττο στεφάνι στη μνήμη των ηρωικών αξιωματικών και οπλιτών και να καίμε λίγο ευωδιαστό λιβάνι, που θα δείχνει ότι, όπως το θυμίαμα, έτσι και οι προσευχές μας θα κατευθύνονται στο δρόμο του Θεού», ήταν μερικά από τα λόγια του… μετριοπαθή μητροπολίτη.

ΠΗΓΗ:ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

...