, Ανοιχτά τα μαγαζιά, κλειστές οι τσέπες – INDE (7/10), INDEPENDENTNEWSΣτην Ευρώπη οι τιμές του φυσικού αερίου εκτοξεύονται και πάει… περίπατο το κυβερνητικό αφήγημα περί παροδικών αυξήσεων στα ενεργειακά προϊόντα, κάτι που σημαίνει ότι οι αυξήσεις στις τιμές αγαθών ευρείας λαϊκής κατανάλωσης ήρθαν για να μείνουν.

Κάπως έτσι αναμένεται να λειτουργήσει και ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2022. Από τη μία πλευρά, το προσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση επιβεβαιώνει την καθήλωση βασικών μεγεθών που έχουν να κάνουν με την ποιότητα ζωής της μεγάλης πλειοψηφίας που μοχθεί, αλλά άσπρη μέρα δεν βλέπει. Από την άλλη, πληθαίνουν οι εκτιμήσεις ότι οι πιο θετικές προβλέψεις του θα τιναχθούν στον αέρα λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας, καθώς επιλέγονται τα πλέον αισιόδοξα σενάρια για την εξέλιξη των μεγεθών. Άλλο ένα επισφαλές αφήγημα.

Ωστόσο, στο πεδίο της διασκέδασης έχουμε ευχάριστα νέα, καθώς για τις επόμενες 15 ημέρες οι εμβολιασμένοι θα μπορούν να πάνε όπου θέλουν για να ξεδώσουν, χωρίς περιορισμούς.

Έτσι, λοιπόν θα πορευόμαστε στο εξής. Με ανοιχτά μαγαζιά και κλειστές τσέπες για την κανονικότητα που λαχταράμε.


, Ανοιχτά τα μαγαζιά, κλειστές οι τσέπες – INDE (7/10), INDEPENDENTNEWS
#independent news greece
Ιστοσελίδα: https://independentnews.gr/