Αννέτα Καββαδία: Τώρα είναι η στιγμή της έμπρακτης αλληλεγγύης

Posted on November 07, 2020, 11:25 am
2 secs

Και τώρα που η τραγική ολιγωρία και τα ολέθρια σφάλματα της κυβέρνησης μας έκλεισαν και πάλι μέσα, τώρα που η ζωή και η καθημερινότητά μας ξαναμπαίνουν σε αναστολή, τώρα που ο φόβος και η ανησυχία έχουν φωλιάσει στις ψυχές όλων μας, τώρα είναι η στιγμή της έμπρακτης αλληλεγγύης.
«Κανείς μόνος του στην κρίση» δεν είναι ένα σύνθημα. Οι ανάγκες εκεί έξω είναι πολλές γιατί, ναι, υπάρχουν ταξικά χαρακτηριστικά και στην αρρώστια. Ας σκάψουμε λοιπόν βαθιά μέσα μας να βρούμε τα όποια αποθέματα αλληλεγγύης γιατί τελικά, όταν όλο αυτό τελειώσει, το μόνο που θα έχει σημασία είναι το πώς φερθήκαμε ο ένας στον άλλον.

ΥΓ. Ελπίζω να μην ξαναδούμε στους τηλεοπτικούς δέκτες μας διάφορους…celebrities να μας λένε πώς, μένοντας στο σπίτι, «ξαναβρήκαν τον εαυτό τους ή βρήκαν χρόνο να κοιμηθούν, να ξεκουραστούν και να φτιάξουν τα συρτάρια τους».
Καλό είναι να μην προκαλούνται περισσότερο οι – κατά τον Κ.Μητσοτάκη -«εξαρτημένοι από το μισθό τους». Γιατί υπάρχει συσσωρευμένος θυμός ο οποίος, να είναι σίγουροι όσοι ευθύνονται, δεν πρόκειται να ξεχαστεί…

 

* Η Αννέτα Καββαδία είναι μέλος ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ, π. βουλεύτρια, δημοσιογράφος – Ανάρτησή της στο λογαριασμό της στο Facebook

...