«Όταν τρώνε δεν μιλάνε», έλεγε η γιαγιά μου…

Ο κορονοϊός καλπάζει. Τα κρούσματα αυξάνονται με ραγδαία ταχύτητα. Οι προβλέψεις είναι τρομακτικές, το Εθνικό Σύστημα Υγείας αρχίζει να επιβαρύνεται επικίνδυνα.
Σε αυτό λοιπόν το περιβάλλον, τι κάνει η κυβέρνηση; Μα, αυτό που ξέρει να κάνει καλά : μοιράζει λεφτά στα κανάλια. Και δίνει ακόμα 2 εκατομμύρια ευρω για να παίξουν σποτάκια για την πανδημία!
(Κοινή Υπουργική Απόφαση 840/2020 (ΦΕΚ 4754/Β/27-10-2020) που υπογράφουν ο υφυπουργός Οικονομικών, Θ. Σκυλακάκης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σ.Πέτσας και αφορά «τη μετάδοση μηνυμάτων από τους πανελλαδικούς ενημερωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς της ανώνυμης εταιρείας “Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Ανώνυμη Εταιρεία (Ε.Ρ.Τ. Α.Ε.)” και τους τηλεοπτικούς σταθμούς των παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου (“Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης”) κατά παρέκκλιση ειδικότερων διατάξεων που αφορούν στη μετάδοση των σχετικών μηνυμάτων από αυτά»).

Mega, Open, ANT1, ΣΚΑΪ, Star και Alpha οι ευνοημένοι.
Κι αυτό επειδή «η τηλεόραση αποτελεί διαχρονικά το μέσο ενημέρωσης με τη μεγαλύτερη διείσδυση σε όλες τις ηλιακές ομάδες και κυρίως στους μεγαλύτερους σε ηλικία πολίτες που αποτελούν την κατεξοχήν ηλιακή ομάδα που χρήζει ιδιαίτερης προστασίας από την πανδημία του κορωνοϊού COVID-19».

Ας μιλήσουμε λίγο για αντικειμενική ενημέρωση…

 

* Η Αννέτα Καββαδία είναι μέλος ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ, π. βουλεύτρια, δημοσιογράφος.