, Αλέξης Τσίπρας: «Οι πολίτες θα σας στείλουν μήνυμα εκκένωσης» (video), INDEPENDENTNEWS

Οξύτατη επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε κατά την έναρξη της ομιλίας του από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος ου ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Αλέξης Τσίπρας θυμίζοντας στον πρωθυπουργό ότι σήμερα ήρθε στη Βουλή ως απολογούμενος και όχι ως κατήγορος.

«Να αφήσετε το αλαζονικό ύφος, δεν έρχεστε εδώ ως κατήγορος κ. Μητσοτάκη, ως απολογούμενος έρχεστε για τη μεγαλύτερη φυσική καταστροφή της χώρας» είπε ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι ζήτησε ψεύτικη συγνώμη και διερωτήθηκε «γιατί ζητήσατε συγγνώμη, ποιο ήταν το λάθος σας; Αφού είπατε ότι δεν κάνατε κανένα λάθος» σημείωσε σε έντονο ύφος.

Ο Αλέξης Τσίπρας έβαλε, κατά του πρωθυπουργού και για ασέβεια προς τους πολίτες και για έλλειψη ενσυναίσθησης την ώρα της καταστροφή. «Είστε ένας Πρωθυπουργός που την ώρα της τραγωδίας δεν μπορεί να νοιώσει την αγωνία. Ανεβήκατε στο βήμα χαμογελώντας, το ίδιο κάνατε και στη συνέντευξη Τύπου. Είναι χαμόγελο επιτυχίας; Χαμόγελο ειρωνείας; Το χαμόγελο αυτό πολλαπλασίασε τον φόβο, την απόγνωση και την οργή. Είστε αδιάφορος επειδή δεν καταλαβαίνετε ή δεν καταλαβαίνετε επειδή είστε αδιάφορος; Είναι ασέβεια στους πολίτες».

«Ήταν προκλητικό επί 55 λεπτά σ’ αυτό το βήμα ο κ. Μητσοτάκης με τη στάση, την τοποθέτηση και το ύφος του να δείχνει ότι δεν έχει καταλάβει τίποτα. Προκαλεί θλίψη για μια ακόμη φορά, μπροστά σε μια τραγωδία που όλους μας έχει συνταράξει, έχει επιλέξει την πεπατημένη της επικοινωνίας, της συγκάλυψης, της υποκρισίας, της απόσεισης, και της μετάθεσης των βαρύτατων ευθυνών του», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Επιχείρησε να μας πείσει ότι όλα έγιναν εξαιρετικά. Είπε στην ομιλία του «έγινε κάποιο λάθος; Ελάτε να μας υποδείξετε πού έγινε το λάθος». Με αυτόν τον τρόπο ο κ. Μητσοτάκης πήρε πίσω την ψεύτικη συγγνώμη που είπε».