ΑΚΕΛ κατά ΕΛΑΜ: Ζητεί παρέμβαση εισαγγελέα για το αδελφό κόμμα της Χρυσής Αυγής στην Κύπρο

Posted on 09 Οκτωβρίου, 2020, 11:17 πμ
0 secs

Επιστολή στον Γενικό Εισαγγελέα της Κύπρου, Γιώργο Σαββίδη, απέστειλε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, σχετικά με την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας για τη Χρυσή Αυγή. «Διερωτούμαστε κατά πόσο υπάρχουν λόγοι η Νομική Υπηρεσία να διερευνήσει εκ νέου το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων από μέρους τους και στην Κύπρο», αναφέρει σε σχετική επιστολή ο Άντος Κυπριανού. Έρευνα σε βάρος του ΕΛΑΜ αξιώνουν και ΕΔΕΚ – Οικολόγοι.

Η επιστολή του ΑΚΕΛ:

«Η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας καταδικάζει την Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση. Έχοντας υπόψιν τις δεκάδες δημόσιες τοποθετήσεις των ηγεσιών της Χρυσής Αυγής και του ΕΛΑΜ για την σύνδεση, τη συνεργασία και τις διασυνδέσεις τους, διερωτούμαστε κατά πόσο υπάρχουν λόγοι η Νομική Υπηρεσία να διερευνήσει εκ νέου το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων από μέρους τους και στην Κύπρο.

Αυτό εξάλλου προνοείται και σε Ψήφισμα της Βουλής των Αντιπροσώπων το οποίο «καλεί τις αρχές να παρακολουθούν την εξέλιξη της δίκης της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα και να προβούν κατά τον δέοντα χρόνο σε όλες τις ενέργειες για να διακριβώσουν αν προκύπτει η διάπραξη ποινικών αδικημάτων της Χρυσής Αυγής και στην Κύπρο».

Θα σας παρακαλούσαμε να μας ενημερώσετε σχετικώς».

...