Δικαιώματα καταπατούνται και ανθρώπινες ζωές χάνονται. Τόσο απλά είναι τα πράγματα.

Ένας 46χρονος εργάτης σκοτώθηκε στην προβλήτα 2 της COSCO, μπαίνοντας στον  μακρύ κατάλογο των εργατικών απωλειών του 2021.

, Αγώνας συλλογικός, τίποτα άλλο … Κύριο θέμα INDE (27/10/2021), INDEPENDENTNEWS

 

Στην Ελλάδα της υποβάθμισης του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, της κατάλυσης του 8ωρου, της υπονόμευσης των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, της αποδυνάμωσης του συνδικαλιστικού κινήματος των εργαζομένων, τα εργατικά ατυχήματα και δυστυχήματα καλά κρατούν.

Οι εργάτες στο λιμάνι απεργούσαν χθες. Ζητούσαν την τιμωρία των υπευθύνων και τη λήψη μέτρων προστασίας. Ζητούσαν μόνιμη και σταθερή εργασία, εκεί που οργιάζουν οι «ευέλικτες» σχέσεις εργασίας, η εντατικοποίηση και οι εργαζόμενοι της μιας μέρας.

Με μια βαθιά ανάσα γυρίσαμε δεκαετίες πίσω στον τομέα της Υγιεινής και Ασφάλειας της εργασίας. Γιατί τα μέτρα προστασίας και καθυστερούν και κοστίζουν. Και επειδή δίνεται περισσότερο βάρος στην εξασφάλιση ότι οι εργασίες δεν θα καθυστερήσουν πολύ σε περίπτωση ατυχήματος, παρά στην αποτροπή του. Αυτά είναι τα βασικά. Βάλε και την έλλειψη εκπαίδευσης. Βάλε και ότι ένα μέρος της κοινωνίας προσπερνάει το κακό και πάει παρακάτω, πιο γρήγορα απ’ ότι οι καταστάσεις επιβάλλουν. Αλλά, για πόσο θα συνεχίζεται αυτή η κατάσταση;

 


, Αγώνας συλλογικός, τίποτα άλλο … Κύριο θέμα INDE (27/10/2021), INDEPENDENTNEWS
#independent news greece
Ιστοσελίδα: https://independentnews.gr/