Έχει ο… Θεός: Ο Σταϊκούρας μίλησε για την πληρωμή των αναδρομικών σε συνταξιούχους (βίντεο)

Posted on July 26, 2020, 11:45 am
4 secs

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας, δεν ήταν αρκετά διαφωτιστικός σχετικά με την πληρωμή των αναδρομικών σε συνταξιούχους μετά την απόφαση του ΣτΕ.

Ο υπουργός το μόνο που έκανε σαφές είναι πως μπορεί να χρειαστούν μήνες και χρόνια για να πληρωθούν τα ποσά αυτά, αναφέροντας ότι τα αναδρομικά θα δοθούν στο σύνολο των συνταξιούχων που αφορά η απόφαση του ΣτΕ.

«Θα υλοποιήσουμε τις δικαστικές αποφάσεις. Αυτό είναι τετελεσμένο, και χωρίς να ταλαιπωρούνται οι συνταξιούχοι στα δικαστήρια, άρα η απόφαση θα καλύψει το σύνολο των συνταξιούχων», σημείωσε, ενώ σε άλλο σημείο της παρέμβασής του ανέφερε «υπάρχει το ταμειακό θέμα, που δόξα τω Θεώ, με τον τρόπο με τον οποίο χειριζόμαστε με υπευθυνότητα τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας έχουμε τη δυνατότητα το επόμενο χρονικό διάστημα, μπορεί να είναι μήνες και χρόνια, να πληρώσουμε τους Έλληνες συνταξιούχους τα αναδρομικά αυτά».

Αίσθηση πάντως προκάλεσε το γεγονός ότι ο υπουργός Οικονομικών δεν ξεκαθάρισε το εάν θα υπάρξει κούρεμα στα αναδρομικά των συνταξιούχων παρά μόνο έκανε λόγο για σενάρια και… παρέπεμψε εκ νέου σε πολιτικές ανακοινώσεις.

«Πότε πληρώνουμε και σε πόσες δόσεις πληρώνουμε, αν πληρώσουμε σε δόσεις ή αν υπάρχει κούρεμα ή όχι… Αυτό είναι κάτι το οποίο το συζητάμε και πολύ σύντομα με το αρμόδιο υπουργείο, -ουσιαστικά το επισπεύδον υπουργείο, το υπουργείο Εργασίας, θα υπάρχουν συγκεκριμένες αποφάσεις. Ο τρόπος με τον οποίο θα καταβληθούν τα συγκεκριμένα χρηματικά ποσά θα αποφασιστεί το επόμενο χρονικό διάστημα» είπε χαρακτηριστικά.

...