4.2 C
Athens
Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου, 2022

Μια ελπίδα είχαμε και την έκαναν……. Κύριο θέμα INDE 21/1/2022

Με όμικρον 2 και πολικό ψύχος πορευόμαστε,...

Νίκος Φίλης: Καλώς έπραξε ο δήμαρχος Σπετσών

Ο τομεάρχης Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, για...

Έφη Αχτσιόγλου: Η κοινωνική πραγματικότητα υπερβαίνει την επικοινωνιακή φούσκα της κυβέρνησης

ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΈφη Αχτσιόγλου: Η κοινωνική πραγματικότητα υπερβαίνει την επικοινωνιακή φούσκα της κυβέρνησης

«Το πιο θετικό μήνυμα της χθεσινής ημέρας είναι η ήττα του Τραμπ. Ηττήθηκε η altright. Ηττήθηκε η αντιπολιτική, η αμφισβήτηση της συμμετοχής των πολιτών, η αμφισβήτηση βασικών δικαιωμάτων και της επιστήμης», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στο “Κόκκινο 105,5”, για το αποτέλεσμα των εκλογών στις ΗΠΑ.

Η εκλογή Μπάιντεν, πρόσθεσε, «είναι σήμα για μία πιο προοδευτική και δημοκρατική ατζέντα, μην ξεχνάμε όμως ότι προέρχεται από τη δεξιά πλευρά του δημοκρατικού κόμματος και δεν θα πρέπει, για παράδειγμα, να έχουμε αυταπάτες ως προς την ατζέντα στα εργασιακά». Για την Καμάλα Χάρις και τη σημασία της εκλογής της ως αντιπροέδρου σημείωσε ότι «είναι γυναίκα, σε μια περίοδο που τα δικαιώματα φύλου έχουν μεγάλη σημασία, είναι Αφροαμερικανίδα και Ινδή, σε μια περίοδο που ο συστημικός ρατσισμός είναι πολύ εμπεδωμένος, είναι πρώην εισαγγελέας σε μια περίοδο που η αστυνομική βία αποτελεί μεγάλη πρόκληση».

Αναφερόμενη στην πρόταση που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι είναι «μία πολύ καθαρή πρόταση για να υπάρξει ένα ενιαίο σχέδιο, εφόσον ο πρωθυπουργός αποδεχτεί να συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αναγνωρίσει ότι υπάρχουν σφάλματα και αδράνειες από την πλευρά της κυβέρνησης και συναινέσουν όλοι». Ο ΣΥΡΙΖΑ, πρόσθεσε, «είναι διατεθειμένος να βάλει πλάτη σε ένα εξάμηνο σχέδιο ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει ένας υπουργός Υγείας κοινής αποδοχής, αλλά και ότι θα ανασταλούν δύο μείζονα αντιλαϊκά μέτρα, ο πτωχευτικός νόμος και το αντεργατικό νομοσχέδιο».

Ωστόσο, υπογράμμισε, «απάντηση επ’ αυτού δεν υπήρξε. Για μία ακόμη φορά η ΝΔ έχει μία εξαιρετικά αλαζονική στάση. Δεν συνομιλεί με όσα καταθέτει η αντιπολίτευση, ούτε με όσα καταθέτουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων και του επιχειρηματικού κόσμου. Η κυβέρνηση έχει μία απίστευτη αυταρέσκεια, έναν αυτοθαυμασμό που ξεπερνάει κάθε προηγούμενο. Ίσως γιατί έχουν πιστέψει και οι ίδιοι την προπαγάνδα των κυρίαρχων ΜΜΕ που τροφοδοτούν».

Η κ. Αχτσιόγλου επισήμανε ότι «αυτή τη στιγμή έχουν διαμορφωθεί όροι πολιτικών μετατοπίσεων, ακριβώς γιατί η κοινωνική πραγματικότητα υπερβαίνει την επικοινωνιακή φούσκα» και τόνισε ότι «δουλειά του ΣΥΡΙΖΑ είναι η κοινωνική δυσαρέσκεια που υπάρχει, η ανασφάλεια καιη αβεβαιότητα, να εκφραστούν προς ένα ρεύμα με προοδευτικό και δημοκρατικό χαρακτήρα, με αριστερά αιτήματα».

Για τις εξαγγελίες της κυβέρνησης δήλωσε ότι«είναι μία επανάληψη των μέτρων του Απριλίου και σε πολλά σημεία έχει πάει και πιο πίσω από αυτά», καθώς «δεν υπάρχει καμία ενίσχυση των ελευθέρων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων, ούτε τα 800 ευρώ που κάποιοι είχαν πάρει»,επίσης «δεν υπάρχει καμία εισοδηματική ενίσχυση των νοικοκυριών». Ο ΣΥΡΙΖΑ, πρόσθεσε, «έχει προτείνει το εισόδημα έκτακτης ανάγκης, για να στηρίξει τις οικογένειες από τρεις έως πέντε μήνες, ώστε να συγκρατήσουν το εισόδημά τους και να έχουν καταναλωτική δύναμη».

Τέλος, υπογράμμισε ότι «είναι ψέμα» ο ισχυρισμός του κ. Μητσοτάκη πως «όσοι τεθούν σε αναστολή δεν θα πάρουν 534 αλλά 800 ευρώ για τον Νοέμβριο, στις πρώτες μέρες του Δεκεμβρίου». Η αλήθεια είναι ότι «για τις τρεις εβδομάδες τις αναστολής θα λάβουν κατ’ αναλογία 640 ευρώ, τα οποία θα δοθούν λίγο πριν τα Χριστούγεννα», επισήμανε, σχολιάζοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης ανακάλυψε προχθές ότι υπάρχουν άνθρωποι εξαρτημένοι από τον μισθό τους».

Check out our other content

Check out other tags:

Most Popular Articles

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Αρέσει σε %d bloggers: