Εξαφανισμένος παραμένει ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, που δεν λέει να παραδοθεί, ούτε έχει εντοπιστεί από την αστυνομία για να συλληφθεί από την περασμένη Πέμπτη, όταν το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων του επέβαλε ποινή κάθειρξης 13 ετών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Ωστόσο, σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών», ο καταδικασθείς κατέθεσε σήμερα έφεση μέσω του συνηγόρου του, Περικλή Σταυριανάκη, ενάντια στην παραπάνω απόφαση. Ο δικηγόρος υποστηρίζει πως δεν γνωρίζει που βρίσκεται ο πελάτης του.

Όταν ο κ. Σταυριανάκης ρωτήθηκε εάν ο Παππάς πρόκειται να παραδοθεί, απάντησε πως μέχρι στιγμής δεν γνωρίζει ότι ο εντολέας του σκοπεύει να αλλάξει προθέσεις, αφήνονωτας να εννοηθεί πως στόχος του φυγόποινο χρυσαυγίτη αποτελεί να μην παρουσιαστεί πριν την εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό.

Σημειώνεται πως το δικαστήριο αποφάσισε να μην έχει ανασταλτική δύναμη η έφεση των περισσότερων από τους ενόχους, και ειδικά για το σύνολο της διευθυντικής ομάδας της εγκληματικής οργάνωσης.

Όπως γράφει σήμερα η «Εφ.Συν.», η διαφυγή του υπαρχηγού της ναζιστικής οργάνωσης φαίνεται να έγινε με εντολή του Νίκου Μηχαλολιάκου, ενώ προφανώς ο πρώρος έχει αναλάβει το καθήκον να ανοίξει τους δρόμους διαφυγής και του ίδιου του αρχηγού, όταν κάτι τέτοιο καταστεί δυνατόν.