Έρευνα της MRB: Το 71% των πολιτών θεωρεί αναποτελεσματικούς τους χειρισμούς της κυβέρνησης

Posted on 26 Νοεμβρίου, 2020, 8:56 πμ
2 secs

Κοινωνική έρευνα για το θέμα του κορονοϊού και τις απόψεις των πολιτών διεξήγαγε η MRB για λογαριασμό του Star.

Όπως εξήγησε ο διευθύνων σύμβουλος της MRB, Δημήτρης Μαύρος, τα θετικά νούμερα που δίνονται για την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης δεν είναι υψηλά, καθώς το 33,2% των πολιτών τα αξιολόγησε τους χειρισμούς της κυβέρνησης ως πολύ και αρκετά αποτελεσματικούς. Λίγο αποτελεσματικά έως καθόλου αποτελεσματικά το λέει το 71% κυρίως των νεότερων ηλικιών (71% 17-34, 71% 35-44).

Τι δήλωσαν οι πολίτες για την αποτελεσματικότητα των μέτρων της κυβέρνησης

«Ο κόσμος δηλώνει κατά 58% ότι έχει κουραστεί» σημείωσε ο κ. Μαύρος, υπογραμμίζοντας ότι η κούραση αυτή αφορά όχι μόνο στα μέτρα της κυβέρνησης αλλά γενικά σε άλλα μέτρα. Σχετικά με τα μέτρα οικονομικής στήριξης που λαμβάνονται, το 76% δηλώνει ότι παρηγορείται και ότι χρειάζεται κι άλλη οικονομική στήριξη για να νιώσει οικονομική βοήθεια.

Πώς αξιολόγησαν οι πολίτες το δεύτερο κύμα της πανδημίας σε σχέση με άλλες χώρες

Ακόμη, το 50% των Ελλήνων αξιολογώντας το δεύτερο κύμα της πανδημίας σε σχέση με άλλες χώρες, δηλώνει ότι είμαστε σε μάλλον καλύτερη κατάσταση.

Σε ποιες αιτίες αποδίδουν οι πολίτες το δεύτερο κύμα της πανδημίας

Όσον αφορά στις αιτίες του δεύτερου κύματος της πανδημίας, το 48,4% δήλωσε πως για όλα φταίει ο τουρισμός. Το 42,8% το απέδωσε στην απειθαρχία ορισμένων πολιτών, ενώ ένα υψηλό ποσοστό, σχεδόν το 40% στον συνωστισμό στα ΜΜΜ.

Σε ποιες αιτίες αποδίδουν οι πολίτες το δεύτερο κύμα της πανδημίας

Σχετικά με το εμβόλιο, το 52% των Ελλήνων δήλωσε ότι θα το έκανε και το 37,7% ότι δε θα το έκανε. Το μεγαλύτερο ποσοστό των πολιτών που δήλωσαν θετικοί στον εμβολιασμό είναι 55 ετών και πάνω.

Τέλος, για τη Θεία Κοινωνία το 68% των Ελλήνων δήλωσε ότι ο κορονοϊός μπορεί να μεταδοθεί μέσω της μετάληψης.

...