Αναφορικά με τις παρεμβάσεις κατά τη διάρκεια της δίκης για τη δολοφονίας της Ε. Τοπαλούδη οι εισαγγελείς κάνουν λόγο για σχόλια που απαξιώνουν τους παράγοντες της δίκης

Την ανησυχία της για «πολλοστή φορά» εκφράζει η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος αναφορικά με τις «παρεμβάσεις και τα δημόσια σχόλια που λαμβάνουν χώρα σε εν εξελίξει δίκες και τα οποία είναι απαξιωτικά για τους παράγοντες της δίκης» για τη δολοφνία της Ε. Τοπαλούδη,

Στην ίδια ανακοίνωση, οι εισαγγελείς σημειώνουν οι εν λόγω παρεμβάσεις υπονομεύουν το κύρος της Δικαιοσύνης.

Σημειώνεται ότι χθες, προκάλεσε αλγεινή εντύπωση η παρέμβαση του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσου, ο οποίος έβαλε στο στόχαστρο την εισαγγελέα της έδρας που με την χθεσινή αγόρευσή της ζήτησε την ενοχή των κατηγορουμένων για τον βιασμό και την δολοφονία.

Σφοδρή ήταν και η αντίδραση βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ μετά την απροκάλυπτη του Ά. Σκέρτσου ο οποίος στη συνέχεια ζήτησε η παρέμβασή του να εκληφθεί ως «απλού πολίτη».

Επιπλέον, παρέμβαση έκανε και ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, Δημήτρης Βερβεσός ο οποίος κατήγγειλε την εισαγγελέα για τη χθεσινή της αγόρευση, ζητώντας παράλληλα τον πειθαρχικό έλεγχό της.