Με αλαζονεία και θράσος επιχαίρουν για τη «ζηλευτή» θέση της χώρας μας

Posted on 13 Δεκεμβρίου, 2020, 8:06 μμ
2 secs

Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης κατά τη διάρκεια συζήτησης του προϋπολογισμού εξέφρασε την ικανοποίηση του που η χώρα μας είναι τριακοστή στους θανάτους στην Ευρώπη από την πανδημία. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Για το αν είμαστε σε καλή θέση με ρωτάτε. Στην τριακοστή θέση στους θανάτους είναι η χώρα μας στην Ευρώπη. Στην τριακοστή. Σε μια ζηλευτή θέση. Δεν θα θέλαμε ούτε ένα θάνατο. Η κυβέρνηση δεν χαίρεται για την προσπάθειά της, τα αποτελέσματα δεν είναι δικά της, είναι αποτελέσματα της πειθαρχίας της ελληνικής κοινωνίας».

ΣΥΡΙΖΑ: Η αλαζονεία της κυβέρνησης και του Θεοχάρη μας έχει κοστίσει ήδη πολύ ακριβά

«Το να επιχαίρει για την πραγματικότητα των 3.000 νεκρών του τελευταίου μήνα είναι απλά προκλητικό και ενδεικτικό μιας κυβέρνησης που δεν νιώθει τι συμβαίνει γύρω της», σημειώνει χαρακτηριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ για τη δήλωση του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη.

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:

Ο κύριος Θεοχάρης, ο υπουργός που διαχειρίστηκε με καταστροφικό τρόπο το άνοιγμα του τουρισμού το καλοκαίρι, σήμερα ενημέρωσε τον ελληνικό λαό ότι η θέση της χώρας μας είναι «ζηλευτή» ως προς τον αριθμό νεκρών από την πανδημία. Η αλαζονεία της κυβέρνησης και του κυρίου Θεοχάρη το καλοκαίρι μας έχει κοστίσει ήδη πολύ ακριβά. Το να επιχαίρει για την πραγματικότητα των 3.000 νεκρών του τελευταίου μήνα είναι απλά προκλητικό και ενδεικτικό μιας κυβέρνησης που δεν νιώθει τι συμβαίνει γύρω της.

Πάνος Σκουρλέτης: Ο μεγαλύτερος υπονομευτής του τουρισμού η κυβέρνηση

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Επικρατείας, Πάνος Σκουρλέτης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον Προϋπολογισμό στην Ολομέλεια της Βουλής, την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020, σε παρέμβασή του για θέματα τουρισμού, απαντώντας στον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, επεσήμανε:

Κύριε υπουργέ, θέλει μεγάλο θράσος να λέτε για την αντιπολίτευση ότι επιτίθεται στον ελληνικό τουρισμό, όταν εσείς, εν τοις πράγμασι, αποδειχθήκατε ο μεγαλύτερος υπονομευτής του. 

Πρέπει να απαντήσετε γιατί δεν υπήρχαν ενιαία υγειονομικά πρωτόκολλα ανάλογα με τον τρόπο άφιξης των τουριστών στην χώρα και το κάνατε μόλις τώρα! Γιατί; Για ποιο λόγο άλλα ήταν τα πρωτόκολλα εάν ερχόσουν οδικώς, άλλα αεροπορικώς, άλλα ακτοπλοϊκώς; 

Έχετε αναλογιστεί πόσο μεγάλη ζημιά έγινε, χάριν αυτών των πενιχρών εσόδων, στον τουρισμό για του χρόνου; Γιατί τώρα κλείνονται τα συμβόλαια και τώρα η χώρα μας δεν πάει καλά στην υγεία, όπως λέτε. Είναι πρώτη σε θανάτους -τον τελευταίο μήνα- ανά 100.000 κατοίκους. 

Και έρχεστε εδώ και λέτε ότι είστε και πετυχημένοι; Επειδή ήταν καλοπληρωμένες και είχαν ωραία αισθητική οι διαφημιστικές καμπάνιες; 

Αυτά τα ερωτήματα είναι αμείλικτα. Γιατί δεν υιοθετήσατε ένα ισχυρό πρόγραμμα εσωτερικού κοινωνικού τουρισμού, όχι αυτό που υπήρχε από τον ΟΑΕΔ για μερικές χιλιάδες, αλλά να υπάρχουν voucher, να πάνε οι ελληνικές οικογένειες 4-5 ημέρες διακοπές με κάποια επιδότηση, έτσι ώστε να λειτουργήσει κάπως ένα μέρος των μικρών μονάδων; 

Όλα αυτά ούτε καν σας πέρασαν από το μυαλό. Μεγαλοϊδεατισμοί, μεγάλα λόγια, όλα για το θεαθήναι. Σας παρακαλώ πολύ, πρέπει να είστε πιο συγκρατημένος όταν  μιλάτε σε αυτή τη χώρα, μετά από αυτά τα αποτελέσματα, για τον τουρισμό.

...