«Ένα γράμμα προς: Άλλους πλανήτες

Posted on 28 Σεπτεμβρίου, 2020, 11:41 πμ
25 secs
Αποστολέας: Οι άνθρωποι της Μόριας
Παραλήπτης: Οποιοσδήποτε διαβάζει αυτό το γράμμα.
Περιγραφή: Είμαστε οι άνθρωποι που ζούμε στη Μόρια. Θα θέλαμε να σας πούμε να μην συμπεριφέρεστε όπως οι άνθρωποι που ζουν στη γη. Αποτρέψτε αυτό που συμβαίνει στους ανθρώπους της Μόριας να συμβεί και στους δικούς σας ανθρώπους. Μην αφήσετε τα σύνορα μεταξύ των χωρών να προκαλέσουν τον διαχωρισμό των ανθρώπων, μην αφήσετε τους ανθρώπους σας να υποφέρουν τις ταλαιπωρίες που υποφέρουμε εμείς. Εξαλείψτε τον ρατσισμό από νεαρή ηλικία. Μην επιτρέψετε ο εγωισμός και τα προσωπικά συμφέροντα όσων έχουν εξουσία να προκαλέσουν τον θάνατο αθώων παιδιών. Μην επιτρέψετε το κέρδος μερικών χωρών με την πώληση όπλων να προκαλέσει πόλεμο σε άλλες χώρες. Μην επιτρέψετε ο εγωισμός ορισμένων χωρών να δημιουργήσει μετανάστες που ζουν σε κατασκηνώσεις μέσα σε σκηνές των δύο μέτρων.
Μην αφήσετε το χρώμα του δέρματος να σας κάνει να νιώθετε καλύτεροι συγκρινόμενοι με άλλους ανθρώπους. Μην διαχωρίζετε τους ανθρώπους σαν τα φρούτα.
Μην αφήσετε τον πόλεμο να κάνει ένα παιδί να αναρωτηθεί «γιατί η εθνικότητά μου είναι χειρότερη;» ή «γιατί γεννήθηκα εδώ;».
Τα πράγματα που κάνεις δεν αφορούν μόνο εσένα, αλλά επηρεάζουν και τους άλλους. Οι άνθρωποι δεν είναι διαφορετικοί. Μην αφήσετε την εθνικότητα να σας κάνει να λέτε «είμαι τέλειος ή καλύτερος» επειδή κατάγομαι από … . Ίσως δεν το πιστεύετε, αλλά οι άνθρωποι της Μόριας ευχονται να είχαν ηρεμία και γαλήνη έστω για ένα βράδυ. Οι άνθρωποι της Μόριας δεν έκαναν τίποτα κακό. Μην αφήσετε ούτε έναν πολιτικό να καρπωθεί κέρδος όταν ένα παιδί κοιμάται το βράδυ πεινασμένο και χωρίς φαγητό. Διδάξτε στα παιδιά σας να μην φέρονται χωρίς σεβασμό σε άλλα παιδιά επειδή είναι πρόσφυγες ή άλλης εθνικότητας.
Έχουμε μία ερώτηση για εσάς: Εσείς έχετε πρόσφυγες όπως στον δικό μας πλανήτη; Έχουν σπίτι; Είναι χαρούμενοι;»
Γράμμα από μια προσφυγοπούλα, ετών 16.
Θα μπορούσε να είναι ένα από τα 39 ασυνόδευτα στα Καμένα Βούρλα.

Πηγή: ΣΠΟΥΤΝΙΚ- Sputnik Magazine

...