Ένας διαφορετικός Δεκαπενταύγουστος

Posted on 15 Αυγούστου, 2020, 8:20 πμ
0 secs

Σε υψηλά επίπεδα παραμένει ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας. Το απόγευμα της Παρασκευής ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 254 νέες κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 6632, εκ των οποίων το 55.0% αφορά άνδρες. 1592 (24.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3207 (48.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Στο επίκεντρο της διασποράς παραμένουν Αττική και Θεσσαλονίκη με 98 και 76 νέα κρούσματα αντίστοιχα.

Επομένως, ο φετινός Δεκαπενταύγουστος θα γίνει με μάσκες, τήρηση των αποστάσεων και ανώτατο όριο πιστών.

Τα μέτρα που ισχύουν στις εκκλησίες και τον Δεκαπενταύγουστο
Περιορισμός του ενός ατόμου ανά 5 τ.μ. με ελάχιστη απόσταση 1,5 μέτρων εντός των ναών.
Για τους ναούς άνω των 500 τ.μ. ισχύει ο μέγιστος αριθμός των 100 ατόμων.
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιάς, ενημέρωσε ότι θα σταλεί μήνυμα από το 112 τα επόμενα 24ωρα σε όλους τους πολίτες της χώρας με ιδιαίτερη έμφαση στις περιοχές με υψηλότερο επιδημιολογικό φορτίο, όπου μπορεί να ληφθούν ιδιαίτερα μέτρα προκειμένου να ενημερωθούν για τα νέα μέτρα. Παράλληλα, έκανε έκκληση προς όλους και ιδιαίτερα στους νέους να δείξουν πειθαρχία, για να μην αναγκαστεί η κυβέρνηση να πάρει πιο έντονα μέτρα, που θα είναι καταστροφικά για την οικονομία μας.

Προβληματισμός για τον συνωστισμό έξω από τις εκκλησίες
Μπορεί τα νέα μέτρα να βρίσκονται σε ισχύ, ωστόσο, επικρατεί προβληματισμός σχετικά με τον συνωστισμό που ενδεχομένως θα υπάρξει έξω από τις εκκλησίες. Μπορεί να να μην πραγματοποιούνται λιτανείες, όμως, δεν δεν απαγορεύεται ο κόσμος να πάει στις εκκλησίες, να μπει μέσα και να προσκυνήσει ή ακόμα και να συγκεντρωθεί έξω από τους ναούς κατά τη διάρκεια των Λειτουργιών.

Για να βρεθούν εντός τις εκκλησίες, οι πιστοί θα πρέπει να τηρούνται τα συγκεκριμένα μέτρα, ωστόσο, και σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας και εκκλησίες που εορτάζουν σήμερα αναμένεται να υπάρξει μεγάλη συγκέντρωση κόσμου έξω από τους ναούς.

 

...