Έκτος θάνατος από κορονοϊό στον Εχίνο

Posted on 20 Ιουνίου, 2020, 11:59 πμ
1 sec

Το έκτο θύμα του κορονοϊού μέσα σε λίγες ημέρες μετρά ο Εχίνος, περιοχή στην οποία εντοπίζεται το μεγαλύτερο επιδημιολογικό φορτίο της Covid-19 τις τελευταίες ημέρες. Μια γυναίκα 71 ετών άφησε την τελευταία της πνοή στο Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Λόγω των πολλών κρουσμάτων από το βράδυ της Τετάρτης (17/06) έχει επιβληθεί αυστηρή καραντίνα στο Δήμο Μύκης και περιορισμός κατ’ οίκον για όλους τους κατοίκους για επτά ημέρες.

Στην περιοχή έχει εγκατασταθεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που διενεργεί τεστ ανίχνευσης, ενώ παράλληλα έχει δημιουργηθεί τοπικό συντονιστικό όργανο για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ την Παρασκευή, τα νέα περιστατικά ανήλθαν σε δέκα. Τέσσερα από τα νέα κρούσματα είναι επισκέπτες της Ελλάδας, με τους τρεις εξ αυτών να έχουν έρθει οδικώς από τα βόρεια σύνορα της χώρας. Τέσσερα περιστατικά είναι από την περιφερειακή ενότητα Ροδόπης, ενώ ένα είναι από την περιφερειακή ενότητα Ξάνθης.

Συνολικά, 10 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 73 ετών. Οι τρεις είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 80% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 117 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

...