Έκρυθμη η κατάσταση στα στρατόπεδα εν μέσω της νέας έξαρσης της πανδημίας

Posted on Αυγ 06, 2020, 2:05 μμ
0 secs

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της:

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση τις τελευταίες μέρες στα στρατόπεδα, όπου εν μέσω μιας νέας έξαρσης της πανδημίας, εξακολουθεί να ισχύει η λογική της “ανοσίας της αγέλης”.

Οι φαντάροι όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν επιφορτισμένοι οι ίδιοι για την εξασφάλιση τόσο της μάσκας όσο και των ειδών απολύμανσης και υγιεινής. Παρά το γεγονός αυτό, θεωρήθηκε πως η συνέχιση της διαμονής σε ασφυκτικά γεμάτους θαλάμους με κουκέτες είναι ασφαλής, ακόμα και όταν εντός του θαλάμου όπου υπήρχαν φαντάροι με πυρετό.

Η συνολική αδιαφορία για την προστασία της υγείας και τα ελάχιστα υγειονομικά μέτρα που έχουν ληφθεί εντός των στρατοπέδων, αποτελούν μια εγκληματική πρακτική για την υγεία του προσωπικού των ελληνικών στρατοπέδων αλλά και συνολικότερα για τη δημόσια υγεία.

Τόσο η στρατιωτική όσο και η πολιτική ηγεσία της χώρας οφείλουν να πάρουν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την διασφάλιση της υγείας εντός των στρατοπέδων. Σε μια περίοδο που η πανδημία βρίσκεται σε έξαρση, για μία ακόμα φορά δεν γίνεται τα ελληνικά στρατόπεδα να αποτελούν εν δυνάμει εστίες μετάδοσης του ιού.

...