Έκαναν Ηotel τη…Λαμπέτη!

Posted on 10 Ιουνίου, 2021, 8:28 μμ
2 secs
Πάνος Παπαδόπουλος (ανάρτηση στο Facebook)
Μια εταιρεία έχει αγοράσει ένα σπίτι στο Κολωνάκι για να το αναπαλαιώσει και να το κάνει boutique hotel. Καλά μέχρι εδώ.
Επειδή όμως σε αυτό το σπίτι έμενε για λίγα χρόνια (χωρίς να είναι δικό της) η Έλλη Λαμπέτη, η εταιρεία αποφάσισε χωρίς να ρωτήσει κανέναν να ονομάσει το hotel “Βίλα Λαμπέτη”!
Κάπου έλεος! Όχι μόνο επειδή ήταν θεία μου (αδελφή της γιαγιάς μου, Κούλας Λούκου-Παπαδοπούλου) και έχουμε χρέος ως οικογένεια να προστατέψουμε τη μνήμη της, αλλά και γιατί εδώ τίθεται ένα γενικότερο ζήτημα: μπορεί ο οποιοσδήποτε να χρησιμοποιεί ονόματα όπως τον βολεύει για να πουλήσει την (όποια) πραμάτεια του;
Ως συγγενείς αποφασίσαμε να βγάλουμε την παρακάτω δήλωση. Και αυτό θα είναι μόνο η αρχή.
“Με αφορμή δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο ότι πρόκειται να λειτουργήσει ξενοδοχείο με το όνομα “Βίλα Λαμπέτη”, εμείς, οι κληρονόμοι και πλησιέστεροι συγγενείς εν ζωή της Έλλης Λαμπέτη θέλουμε να δηλώσουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν συναινέσαμε και δεν συναινούμε στη χρήση του ονόματός της για αυτό το σκοπό.
Η Έλλη Λαμπέτη υπήρξε κορυφαία ηθοποιός με σημαντικό καλλιτεχνικό έργο στη σχεδόν σαραντάχρονη πορεία της στο χώρο της τέχνης. Θεωρούμε απαράδεκτο και προσβλητικό για τη μνήμη της να εκμεταλλεύονται κάποιοι το όνομά της σε ένα κερδοσκοπικό εγχείρημα που δεν έχει καμία σχέση με τη ζωή και το έργο της.
Αν δεν υπάρξει συμμόρφωση άμεσα, τον λόγο θα έχει η δικαιοσύνη. Θέλουμε να καταστήσουμε απολύτως σαφές ότι δεν διεκδικούμε οικονομικό όφελος, παρά μόνο το ηθικό δικαίωμα να μην εμπλέκεται το όνομα της θείας μας σε επιχειρηματικές δραστηριότητες.
Μιχάλης Λαλιώτης
Κώστας Λούκος
Τάσος Λούκος
Γιάννης Παπαδόπουλος
Έλλη Παπαδοπούλου
Νατάσα Παπαδοπούλου
Πάνος Παπαδόπουλος “
...