Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης, μίλησε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ως Σκιώδης εισηγητής εκ μέρους της Ευρωομάδας της Αριστεράς, στη συζήτηση με θέμα: «Έκθεση σχετικά με την πρόταση του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τη θέσπιση Μέσου Τεχνικής Υποστήριξης» αναφορικά με το Ταμείο Ανάκαμψης.
Στη συζήτηση, την Κομισιόν εκπροσώπησε η κα Μαρίγια Γκαμπριέλ, αρμόδια Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας.

Στην ομιλία του ο Δημ. Παπαδημούλης είπε τα εξής:

«Τώρα που ολοκληρώνουμε επιτέλους το νομοθετικό πλαίσιο για το Ταμείο Ανάκαμψης, έχουμε μπροστά μας μια διπλή πρόκληση:
Πρώτον, να επουλώσουμε το ταχύτερο δυνατό τις πληγές της μεγάλης ύφεσης που προκάλεσε η πανδημία. Να επιταχυνθεί η έγκριση των εθνικών σχεδίων. Να ξεκινήσει άμεσα η εκταμίευση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης. Για να στηριχθούν η απασχόληση, οι κοινωνικά ασθενέστεροι και η μεσαία τάξη.
Και ταυτόχρονα, επειδή η πανδημία συνεχίζεται, πρέπει να βρούμε ευρωπαϊκές λύσεις, για τη ρύθμιση και την ελάφρυνση του αυξημένου δημόσιου χρέους που προκαλεί η ύφεση. Και να επιταχύνουμε τον μαζικό εμβολιασμό και την παραγωγή εμβολίων, γιατί αν δεν δαμάσουμε οριστικά την πανδημία, δεν θα ανακάμψει και η οικονομία.

Σας ευχαριστώ πολύ».