Η κακή, ανισομερής συμφωνία με την Γαλλία, η οποία γεννά πρωτόγνωρες υποχρεώσεις για την πατρίδα μας και επανακαθορίζει το αμυντικό μας δόγμα, ψηφίστηκε στη Βουλή από Νέα Δημοκρατία, ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση. Σε συνδυασμό με το διογκωμένο εξοπλιστικό πρόγραμμα, ο ελληνικός λαός επωμίζεται σημαντικά οικονομικά βάρη που θα επηρεάσουν την καθημερινότητά του για πολλά χρόνια, ενώ ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπος με δραματικές επιλογές. Είναι φανερό ότι η προσπάθεια βελτίωσης της συμφωνίας είναι επιβεβλημένη.

Σε σχέση με τους εξοπλισμούς, το κρίσιμο ερώτημα «πόσα κανόνια;», δεν μπορεί να απαντηθεί ερήμην των, επίσης κρίσιμων, ερωτημάτων: «πόσα νοσοκομεία;», «πόσους γιατρούς;», «πόσα πυροσβεστικά αεροπλάνα;» «πόσα σχολεία;», «πόσους δασκάλους;», «πόσο ψωμί;».

, Άλλος με τη φρεγάτα μας; INDE (8/10), INDEPENDENTNEWS

 

Η κυβέρνηση δικαιολογεί τις επιλογές της καλυπτόμενη πίσω από το γεγονός της τουρκικής προκλητικότητας. Ωστόσο, όπως κι αυτή, έτσι κι αυτά τα διλήμματα είναι διαχρονικά, με καθόλου δεδομένες απαντήσεις. Μιλάμε πάντα για μια -κατ’ αναλογία- ισορροπία του τρόμου, μια «κούρσα» εξοπλισμών που δεν μπορεί να υποστηριχθεί άνευ όρων και ορίων από μια μικρή και, εσχάτως, υπερχρεωμένη χώρα.

Στο μέλλον η Ελλάδα θα ενδυναμώνεται και διπλωματικά, ως πυλώνας σταθερότητας – ειρήνης – ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή, ή θα κυνηγά αενάως εγγυήσεις μέσω μιας διαρκούς υπεροπλίας απέναντι στην Τουρκία, με τον κίνδυνο να γίνει η «Μανταλένα» της Μεσογείου;


, Άλλος με τη φρεγάτα μας; INDE (8/10), INDEPENDENTNEWS
#independent news greece
Ιστοσελίδα: https://independentnews.gr/