Τρίωρη στάση εργασίας από τις 12:00 μέχρι τις 15:00 και συγκέντρωση πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» διαμαρτυρόμενοι για την «εκδικητική μετακίνηση» του προέδρου του σωματείου Κώστα Καταραχιά στη ΜΕΘ-Covid του νοσοκομείου «Σωτηρία».

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων «Άγιος Σάββας»: 

Καταγγέλλουμε την συνεχιζόμενη προσπάθεια της διοίκησης του Νοσοκομείου Άγιος Σάββας σε συνεργασία με την διοίκηση της 1ης ΥΠΕ, να διαλύσουν τον Συνδικαλισμό στο νοσοκομείο, επιμένοντας εκδικητικά στη μετακίνηση του προέδρου του σωματείου μας Κώστα Καταραχιά.

Πρόκειται κυριολεκτικά για δολοφονική πολιτική. Την ώρα που δεκάδες ασθενείς βρίσκονται σε ουρά για να εξεταστούν από τον γιατρό Κώστα Καταραχιά, η διοίκηση του Νοσοκομείου απαίτησε να τους αφήσει να πεθάνουν, και να φύγει για την ΜΕΘ του νοσοκομείου Σωτηρία. Για να χτυπήσουν τον συνδικαλισμό στον Άγιο Σάββα και να διώξουν τον πρόεδρο του Συλλόγου εργαζομένων δεν διστάζουν να βάλουν σε κίνδυνο τις ζωές των ασθενών μας.

Σαν σωματείο εργαζόμενων στο νοσοκομείο «ΑΟΝΑ Άγιος Σάββας», ευχαριστούμε όλους όσους δήλωσαν την αλληλεγγύη τους όλες αυτές τις μέρες στον αγώνα που δίνουμε. Η μάχη για να υπερασπίσουμε τον μαχητικό συνδικαλισμό στους χώρους δουλειάς είναι κρίσιμη και είναι ακόμα μπροστά μας παρά το εντέλλεσθε της μετακίνησης που θυροκολλήθηκε με δικαστικό επιμελητή στον πρόεδρο του σωματείου μας.

Καλούμε όλους και όλες που έδειξαν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους, να βρεθούμε ξανά έξω από την 1η ΥΠΕ την Τρίτη 22 Δεκέμβρη 1μμ για να απαιτήσουμε την εκδικητική μετακίνηση και συνδικαλιστική δίωξη του προέδρου του σωματείου μας Κ. Καταραχιά.

Ο Σύλλογος εργαζομένων στην συνέλευση που πραγματοποίησε την Δευτέρα 21/12 στο προαύλιο του νοσοκομείου αποφασίσαμε να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας με στάση εργασίας 12-3μμ την Τρίτη 22 Δεκέμβρη και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην 1η ΥΠΕ στις 1μμ.

Καλούμε την ΑΔΕΔΥ, την ΟΕΝΓΕ, την ΠΟΕΔΗΝ και την ΕΙΝΑΠ να σταθούν στο πλευρό του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου «Ο Άγιος Σάββας» και όλων των εργαζομένων του και να προκηρύξουν για την μέρα αυτή (22/12) διευκολυντική στάση εργασίας 12-3μμ ώστε να μπορέσουν στη συγκέντρωσή μας στην 1η ΥΠΕ να παρευρεθούν αντιπροσωπίες τους καθώς και αλληλέγγυοι συνάδελφοι και σωματεία.

Είμαστε αποφασισμένοι να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας μέχρι να δικαιωθούμε!

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΑΜΕ