Από τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου. Ένας από τους συλληφθέντες της αντιφασιστικής διαδήλωσης στην Πλατεία Βικτωρίας (15 Ιουλίου) αναφέρεται στην απαγόρευση, που του επιβλήθηκε από τον ανακριτή, εισόδου του στα Εξάρχεια και σε δρόμους της ευρύτερης περιοχής:

– Νόμιζα ότι τα Εξάρχεια καθαρίσανε. Γιατί δεν μπορούμε να πάμε εκεί; Δεν είναι καθαρή περιοχή; Επομένως, δεν κάνει σωστά η αστυνομία τη δουλειά της! Να τα καθαρίσει να μπορούμε να πάμε!

Χάχανα τράνταξαν την αίθουσα που γινόταν η συνέντευξη Τύπου. Και δικαίως, η ειρωνεία του συλληφθέντος αντιφασίστα χτύπησε κέντρο.

Πράγματι, η πολιτική «νόμος και τάξη» της ΝΔ είναι για γέλια και για κλάματα. Για γέλια, αν σκεφτεί κανείς τους δεκάδες έως εκατοντάδες αστυνομικούς που δεσμεύονται (με χρήματα του δημοσίου, φυσικά) για να πολιορκούν χάριν του θεάματος στα ΜΜΕ κάθε μέρα μια συνοικία του κέντρου. Τα αποτελέσματα πενιχρά ως προ το «αστυνομικό» μέρος του θεάματος. Με την ανοχή της αστυνομίας, το ναρκεμπόριο συνεχίζεται σε τμήματα της συνοικίας.

Αλλά ταυτόχρονα πρόκειται για τραγωδία. Δημοκρατικά δικαιώματα καταπατούνται, μια συνοικία καταφύγιο για ένα μεγάλο και ζωντανό τμήμα της νεολαίας βιώνει διαρκώς μια κατάσταση πολιορκίας και ανοικτού ρατσισμού. Και αυτό δεν είναι για γέλια.

Πηγή: left.gr

Φωτογραφία: Άγγελος Καλοδούκας